Aktuality
Počet zobrazení 821

Priamo v Spišskej Belej bolo zaočkovaných už takmer 150 ľudí

Vďaka spolupráci mesta Spišská Belá s Prešovským samosprávnym krajom a Nemocnicou Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, n.o. bolo v uplynulých dňoch priamo v meste Spišská Belá zaočkovaných už takmer 150 našich občanov. Takáto jednodňová výjazdová očkovacia služba je určená primárne pre osoby vo veku 60 a viac rokov, ŤZP, imobilné osoby, pre chronicky chorých pacientov, pre pacientov s onkologickou diagnózou a pre osoby, ktoré sa zo sociálnych, či ekonomických príčin nevedia dostaviť na očkovanie do veľkokapacitných očkovacích centier alebo nemocníc.

Pracovníci Mestského úradu aktívne oslovovali občanov, pre ktorých bolo toto očkovanie určené, zapisovali záujemcov z radov verejnosti a pripravili harmonogram očkovania, zabezpečili priestory zasadačky MsÚ na samotné očkovanie i na zázemie pre zdravotníkov, ako i priestory na oddych pre osoby po očkovaní. Okrem toho sprevádzali tím zdravotníkov pri očkovaní v domácnostiach v našom meste a pomáhali s vypĺňaním dotazníkov a zhromažďovaním ostatných potrebných dokumentov. Po samotnom očkovaní sa aktívne starali o čakajúcich spoluobčanov a monitorovali prípadné komplikácie. Vo všetkých prípadoch bola podaná vakcína Comirnaty od spoločnosti Pfizer – BioNTech a neboli zaznamenané žiadne vedľajšie účinky.

Druhá dávka vakcíny bude zaočkovaným prvou dávkou podaná tiež v našom meste – buď v domácnostiach alebo opäť v priestoroch zasadačky MsÚ, najbližšie v utorok 29. 6. 2021.

 

Tags: korona
Najnovšie články