Aktuality
Počet zobrazení 820

Antigénové testovanie v spoločnosti umenia

V náročných dňoch, keď  všade okolo nás panuje neistota a absentuje sociálny kontakt, sa naša základná umelecká škola  rozhodla, že využije minimálne možnosť  spríjemniť ľuďom momentálne nevyhnutnú potrebu testovania na Covid-19.  V odberovom mieste v Dennom centre v Strážkach sa tak v týchto dňoch stretnete s výtvarným umením.

Spolu s učiteľkami výtvarného odboru, ktoré mimo prevádzkových hodín výstavu inštalovali, za veľkej pomoci zamestnancov Mestského úradu Spišská Belá, ktorí laminovali práce proti znehodnoteniu prác dezinfekciou, sa podarilo z tohto odberového miesta urobiť galériu diel žiakov ZUŠ Ladislava Mednyánszkeho, ktoré vytvorili počas dištančného vyučovania.

Veľké poďakovanie a uznanie patrí vám, milé deti, ktoré ste už dlhý čas zavreté za obrazovkami monitorov a telefónov a napriek tomu sa zapájate do výučby a pretavujete svoje poznatky, zručnosti a vedomosti do diel ,,len“ za teoretického opisu a názorných ukážok učiteľky ,,na druhej strane“.
Ďakujeme aj vám, drahí rodičia, bez vás by sa ZUŠ k týmto prácam nedostala. Stali ste sa predĺženými rukami učiteľov, keď im práce fotíte a zasielate na konzultácie. Svojou ochotou a pomocou v tomto smere robíte pre svoje deti a pre fungovanie našej i vašej základnej umeleckej školy  úctyhodnú prácu.

Vážení priatelia umenia, veríme, že vám práce našich žiakov skrátia čakanie v odberovom mieste.
Pre tých z vás, ktorí si umelecké výtvory budú chcieť pozrieť detailnejšie (na odberovom mieste to nie je možné z dôvodu dodržiavania odstupov a epidemiologických opatrení), máme pripravenú virtuálnu galériu, ktorej ,,online vernisáž“ sa uskutoční v stredu 21.4.2021 na kanáli YouTube, webovom sídle ZUŠ, facebookovej stránke ZUŠ a tiež na stránke  mesta Spišská Belá.

Táto virtuálna výstava bude obohatená aj ďalšími prácami z dištančnej výučby našich žiakov, ako aj žiakov  spolupracujúcej partnerskej ZUŠ z Vysokého Mýta z Českej republiky.

Prajeme vám pevné zdravie a radosť z prichádzajúcich slnečných dní, ktoré sú, verme,  predzvesťou a nádejou našich úsmevov bez rúšok.

Autor článku a fotografií: Mgr. Zuzana Kosturko, riaditeľka ZUŠ L. Mednyánszkeho

Najnovšie články