Aktuality
Počet zobrazení 1K

Veľkokapacitný stan pre potreby mesta Spišská Belá

Mesto Spišská Belá získalo v rámci Výzvy Mikroprogram Prešovského samosprávneho kraja pre rok 2020, program 2 „Kultúra“ z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja dotáciu vo výške 2 400 eur na zabezpečenie veľkokapacitného stanu na potreby mesta.

V Spišskej Belej sa štandardne v priebehu roka organizuje množstvo kultúrnych a športových podujatí pod holým nebom a ich úspech závisí často aj od poveternostných podmienok. Vzhľadom na  to, že samospráve v rámci materiálno-technického vybavenia chýbal veľkokapacitný stan, využila možnosť získať finančné prostriedky naň reflektovaním na vyššie uvedenú výzvu. Podanie žiadosti mesta o poskytnutie dotácie bolo úspešné a vďaka podpore z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja bol zakúpený veľkokapacitný stan s rozmermi 8,00 x 16,00 metrov. Tento stan bude mať v našom meste všestranné využitie, napríklad ako stan pre zhromažďovanie účinkujúcich, súťažiacich, ako stan prvej pomoci, stan krízových štábov, stan propagácie a prezentácie mesta, spolkov, združení, priestor pre workshopy, súťaže, priestor pre ochutnávku tradičných jedál, VIP stan a podobne. Plnohodnotne bude využívaný v rámci každého outdoorového podujatia mesta.

Nakoľko je rok 2020 vzhľadom na šírenie pandémie COVID-19 úplne špecifický a nekonajú sa hromadné podujatia, našiel zakúpený veľkokapacitný stan svoje prvé uplatnenie pri celoplošnom testovaní Slovákov. Súčasťou dodávky veľkokapacitného stanu z pozinkovanej ocele s PVC plachtou, boli aj bočné steny, no vzhľadom na protiepidemiologické a hygienické opatrenia neboli v rámci testovania namontované. Bočné steny sú zatiaľ uskladnené v pôvodnom nepoškodenom obale v skladových priestoroch mestského úradu.

 „Projekt podporený z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja.“

Najnovšie články
Oznámenia
X