AktualityAktuality mladí v meste
Počet zobrazení 34

Počas letného prímestského tábora Štvorlístok sme spoznávali prírodu

Na prelome júla a augusta sme na Pôjde zrealizovali ďalší prímestský letný tábor Štvorlístok venovaný deťom od 6 do 12 rokov. V tomto tábore sme sa zamerali na krásy, ktoré okolo seba máme a hlavným objektom nášho záujmu bola príroda.
Spoznávanie, výlety, nové zážitky
Prvý deň sme sa zamerali na vzájomne spoznávanie. Aktivity sme zamerali na sebapoznávanie aj spoznávanie druhých a na budovanie rešpektujúceho prostredia. Druhý deň sme navštívili Lesy mesta Spišská Belá a spoločne s ich pánom riaditeľom Ing. Františkom Pisarčíkom a jeho “chlapmi” sme vyrábali vtáčie búdky. Zároveň sme mohli absolvovať rôzne vedomostné a zážitkové aktivity, ktoré deti veľmi zaujali. Hravou formou sme sa učili o prírode, opakovali učivo a precvičovali čítanie/písmenka. Pán riaditeľ nás naučil pozdrav lesníkov, takže v lese sa budeme zdraviť Lesu zdar! Tretí deň sme strávili na Belianskom rybníku. Cestou sme zbierali rôzne zaujímavé veci – niečo farebné, niečo voňavé, niečo chlpaté, niečo zelené… a z nich sme vytvorili spoločnú mandalu. Zároveň sme skrášlili okolie rybníka maľovaním kameňov.
Na výlet sme sa vybrali do Starej Ľubovne
Nasledoval celodenný výlet do Starej Ľubovne, kde sme navštívili Ľubovniansky hrad a vojensky tábor Michala Strenka. Práve vojensky tábor bol zaujímavým zážitkom. Deti si mohli vyskúšať vojenskú techniku z druhej svetovej vojny, sadnúť si do vojenskej helikoptéry či prejsť vojenskými zákopmi. A záverečný deň sme opäť strávili na Šarpanci.  Vtáčie búdky, ktoré sme vyrobili, sme za pomoci lesníkov umiestnili v lese. Nasledoval vedomostný kvíz o všetkom, čo sme sa spoločne naučili a samozrejme spoločný obed vo forme obľúbenej opekačky. Na záver sme vyhodnotili vedomostný kvíz, kde bol víťazom každý, kto sa ho zúčastnil a odovzdali sme si tajnú poštu – obálku s pozitívnymi odkazmi, ktoré si deti mohli navzájom písať počas celého týždňa.
Máme za sebou týždeň plný zážitkov a dobrodružstiev
Uvedomili sme si, že za zážitkami nemusíme chodiť do zahraničia, že mnohé krásne a zaujímavé miesta máme doslova „pod nosom“. Pridanou hodnotou tohto tábora bolo aj zopakovanie vedomostí a zručností hravou a nenásilnou formou. Deti boli úžasné a aj napriek tomu, že sa na začiatku tábora vôbec nepoznali, vznikli nám tu nové priateľstvá. Pre mňa ako koordinátorku Pôjdu to bol prvý ročník letného tábora na Pôjde a keďže odozva od rodičov aj od detí bola viac než úžasná, teším sa na ďalšie ročníky.
Dávajte na seba pozor, vidíme sa o rok! Lesu zdar!
 
Tags: Letné prázdniny, Pôjd
Najnovšie články
Oznámenia
X